Cursos avançats i certificacions

Curs oficial Blackmagic Certified Colorist

El 15 de desembre de 2017, Blackmagic Design presentava oficialment un programa mundial de capacitació i certificació per al reconegut software de correcció de color: DaVinci Resolve.

EMAV ha estat escollida per Blackmagic Design com el seu primer Certified Training Partner a Catalunya i Espanya, iniciant una nova etapa de col·laboració entre ambdues per apropar les solucions de la companyia a aquells estudiants i professionals interessats a conèixer en profunditat el hardware i software de Blackmagic Design i puguin adquirir, al mateix temps, una titulació de capacitació oficial que és reconeguda i molt valorada pels professionals del sector audiovisual que desenvolupen la seva feina en l’àmbit de la postproducció.

Des del seu llançament, DaVinci Resolve ha evolucionat fins a convertir-se en un editor de vídeo complet. Edició professional, correcció de color i post-producció d’àudio amb Fairlight, ofereix als professionals del sector audiovisual una varietat d’opcions avançades en un sol flux de treball integrat.

El curs oficial està dirigit a estudiants i professionals del sector audiovisual que desitgin especialitzar-se i obtenir un certificat oficial de Blackmagic Design en el món de l’edició i l’etalonatge digital de vídeo.

El curs es realitzarà amb DaVinci Resolve 18.

Aquest curs es realitzarà en llengua catalana/castellana.

 

OBJECTIU DEL PROGRAMA:

– Habilitar a l’alumne a aconseguir les següents certificacions oficials de Blackmagic Design:

 • Blackmagic Design DaVinci Resolve Certified Professional Colorist.

Cadascuna de les certificacions s’obté després d’aprovar un examen. Es requereix obtenir el certificat End User per accedir als certificats Professional. Cada examen consta de 50 preguntes, es requereix un mínim del 85% d’encerts per obtenir la certificació i es disposen de tres intents per cadascuna. En cas de necessitar més intents, l’alumne haurà de tornar a inscriure’s en la següent convocatòria.

 

OBJECTIUS DIDÀCTICS:

 • Adquirir els coneixements complets que permetin a l’alumne no només dominar el sistema, sinó aplicar correctament un flux de treball complet: gestionar i catalogar els continguts, crear un muntatge amb una narració que compleixi els requisits de qualitat del món audiovisual professional, corregir la imatge en termes de llum i color i dotar-la de la visió concebuda pel director de fotografia i finalment lliurar el producte final a les condicions requerides.

 

 


PROFESSOR

Impartit per professionals, Certified Trainer de Blackmagic Design a Espanya. Els professors son Certified Trainer de DaVinci Resolve i col·laboren directament amb Blackmagic Design per a la constant millora del Programa de Capacitació Oficial.

Professor del Curs: Gerard Lemes Lombardo

Gerard Lemes Lombardo, graduat oficial en Cinema i Mitjans Audiovisuals per l’ESCAC, està certificat com Advanced Trainer de Davinci Resolve per a Blackmagic Design en Edició, Color i Fusion.

Actualment és professor de direcció de fotografia, postproducció en cinema digital i correcció de color a l’ESCAC (U.B), l’ECIB (UVic-UCC) i el CIFO (Servei Català d’ocupació) i consultor per a diferents projectes i empreses productores. Des del dos mil quinze ha impartit nombrosos cursos de correcció de color amb Davinci Resolve per a diferents universitats i centres de formació audiovisual com ERAM (UdG), BAUED (UVic-UCC), SAE Institute, entre d’altres.

Durant els darrers quinze anys ha compaginat la seva activitat docent amb la de realitzador i colorista freelance per a diferents productores. Està especialitzat en imatge digital, fluxos de treball en cinema, així com en la gestió i el tractament del color.

Va obtenir el Gran Premi del Cinema espanyol Zinebi (2000) i millor guió Festival de Cinema de Girona (2000). El Premi del públic al millor realitzador local pel videoclip “Lluny de Mi” per al festival clHips (2011) i premi al millor spot per a cinema i TV al 6è Festival Internacional de Publicitat Social. PubliFest (2012).


TEMARI

Blackmagic Design té publicats 3 llibres oficials que cobreixen les certificacions oficials. Cada llibre vindrà acompanyat d’exercicis específics i dels recursos necessaris per a la seva realització.

El programa es complementa amb les lliçons teoricopràctiques que formin l’alumnat en termes de realització audiovisual digital, permetent així un ampli ventall de perfils aptes per a la realització del programa.

CERTIFICACIÓ OFICIAL BLACKMAGIC CERTIFIED PROFESSIONAL COLORIST + PROJECTE FINAL

 • La comunicación creativa:

fundamentos del análisis de la imagen desde la luz y el color

 • Gestión y administración de proyectos:

 Bases de datos, proyectos, timelines y carpetas.Media manager.

 • Creación de presets de proyecto y atajos de teclado. Configuraciones de la interfaz.
 • Procesos de conformado y roundtrip con el departamento de edición:

Migración de líneas de tiempo XML y flujos de trabajo entre diferentes sistemas de edición.

 • Gestión del color:

Ciencias del color, espacios de color y Luts.

 • Nodos:

Creación, configuración, tipologías y  orden de operaciones .

 • Creación y gestión de una corrección de color:

Stills,Power Grades, memorias,Versiones,CDL, DCTLs, ColorTrace.

 • Monitorización de la imagen:

Configuración de Displays y Scopes.

 • Herramientas de corrección primaria.
 • Herramientas de corrección secundaria.
 • Transformaciones y ajustes temporales: tracking y keyframes.
 • Técnicas de igualación de planos y creación de continuidad visual.
 • Técnicas y operaciones avanzadas para abordar un proyecto de color grading: Grupos, Lightbox, análisis de referencias visuales.
 • Flujo de trabajo y herramientas para la gestión de canales alfas.
 • Introducción a la creación de looks.
 • Aplicación y configuraciones avanzadas de efectos desde Resolve Fx.
 • Flujos de trabajo con archivos Raw y imágenes procesadas.
 • Ajustes de caché de renderización y entrega para una calidad óptima.
 • Teoría del color y colorimetría aplicada.
 • Proyecto Final: técnicas de desarrollo de un proyecto de color, búsqueda de referencias, organización del tiempo y tareas, comunicación con el cliente, renderizado y masterización del proyecto.

 

SOBRE EL PROGRAMA OFICIAL DE FORMACIÓ DE BLACKMAGIC DESIGN:

Hi ha tres certificacions que són les següents:

• End User Certification.
Professional Editor.
Professional Colorist.

Blackmagic Design també té certificacions en el camp dels efectes visuals anomenada Professional VFX Compositor (Fusion) i pròximament incorporarà les certificacions Professional Sound Editor (Fairlight) al seu catàleg de formació.