Mediateca

SERVEI DE MEDIATECA/VIDEOTECA

La Mediateca dóna suport i valor afegit a la docència i l’aprenentatge dels estudiants de l’Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV); facilitant l’accés i la difusió dels recursos d’informació.

Ofereix serveis de adequats a les necessitats del centre i usuaris reals i potencials. Col·labora en els processos de creació del coneixement, contribuint en la consecució dels objectius acadèmics i artístics de tota la comunitat de l’EMAV.

La Mediateca espera ser el referent en informació i recursos per a tota la comunitat estudiantil i professional de l’EMAV amb tot allò relacionat amb l’aprenentatge, la docència, participant en els processos d’innovació i creació de talent.

HISTÒRIA

La Mediateca de l’EMAV forma part de la Xarxa de Biblioteques Escolars dirigida per la Biblioteca Artur Martorell (BAM), la qual es troba a la seu de l’Institut Municipal d’Educació (IME). L’IME, va néixer el 1953 amb la intenció de centralitzar tots els serveis administratius i educatius de l’Ajuntament de Barcelona, nomenant com a director a Artur Martorell i Bisbal, pedagog i funcionari actiu, col·laborador de la Comissió de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona durant els anys trenta. Així és com neix la biblioteca especialitzada en educació que als anys 80 rebria el nom de Biblioteca Artur Martorell.

És justament en aquesta dècada quan es pren la iniciativa de reforçar les biblioteques dels centres escolars per passar a considerar-les com a pilars fonamentals del sistema educatiu orientat tan als alumnes com als professors dels centres.

El 1991 es va inaugurar l’actual Centre de Documentació Artur Martorell (CDAM) i el 1999 en el marc de la Comissió de Lectura Pública de la ciutat, es va encarregar a l’IME a través del CDAM la posada en marxa del Pla de Biblioteques escolars per a les escoles municipals.

L’any 2001 el fons del CDAM va ser incorporat al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) amb la finalitat de col·laborar amb altres biblioteques en la compartició de recursos i fomentar al mateix temps la difusió del seu fons.

L’any 2007 es canvia el nom de CDAM per l’actual de Biblioteca Artur Martorell. En aquesta nova etapa es pretén donar un impuls al foment de la lectura a través de la millora de les biblioteques escolars de la ciutat, promovent activitats de dinamització de la BAM adreçades a tot el públic en general. El programa de recuperació de la memòria històrica també va quedar adherit en el marc general de la biblioteca Artur Martorell. L’objectiu d’aquest programa era donar suport a les escoles de la ciutat per recollir, preservar i difondre els materials i fons dels centres educatius.

La Mediateca doncs, es troba formant part d’aquesta xarxa de biblioteques escolars des d’una perspectiva especialitzada en materials audiovisuals, treballant dia a dia per donar suport a l’EMAV en les seves accions.

NORMATIVA D’ÚS

 1. Cal ser estudiant o personal de l’EMAV.
 2. Respectar la zona de la Mediateca i estar en silenci. És un espai d’estudi i treball.
 3. No està permès consumir menjar ni beguda a la Mediateca.
 4. No es poden fer còpies dels materials ni malmetre’ls.
 5. Podeu consultar tots els documents. En acabat, deixeu-los al taulell d’atenció.
 6. Utilitzeu Internet com una eina de suport, no per xats o aplicacions no educatives.
 7. Per afavorir el vostre ambient de treball, recomanem:
 8. No desar cap document a l’escriptori.
 9. Tancar la sessió un cop finalitzat l’ús de l’ordinador.
 10. Mantenir l’ordinador silenciat o fer ús d’auriculars.
 11. Màxim dues persones per ordinador.
 12. Per a qualsevol incidència dels ordinadors, aviseu a la persona responsable de la Mediateca de torn o envieu un correu electrònic a: informatica@emav.com
 13. La Mediateca no es fa responsable del efectes personals, vigileu amb els lladres.
 14. Tingueu cura de l’espai, utilitzeu les papereres

NORMATIVA DE PRÈSTEC

Bases

 • Per utilitzar el servei de préstec és imprescindible tenir el carnet d’estudiant.
 • El préstec màxim és de 5 llibres i 3 pel·lícules per persona.
 • Les revistes i els crèdits de síntesi estan exclosos de préstec.
 • La durada del préstec és de 7 dies.
 • Les cintes de vídeo (VHS) s’han de tornar rebobinades.

Renovar el préstec

 • Es pot renovar 3 cops, sempre i quan, no hi hagi cap reserva.
 • Les renovacions es fan des del taulell d’atenció. Cal dur el carnet d’estudiant.
 • Les renovacions s’han de fer abans de la finalització del període de préstec.

Sancions

 • Si no es retorna el document s’aplicarà una penalització. Per cada dia que es produeixi retard en el retorn d’un document, se’n sumaran dos a l’usuari en els quals no podrà agafar res en préstec.
 • En cas de pèrdua del document, s’haurà de fer arribar a la mediateca un exemplar idèntic del document perdut. En cas d’estar exhaurit s’haurà de comprar un exemplar similar recomanat per la Mediateca.

ACCEDEIX AL BUSCADOR ONLINE PER CONSULTAR EN FONS DOCUMENTAL DE LA MEDIATECA/VIDEOTECA DEL CENTRE

Per fer una cerca i buscar només dins el fons documental i el catàleg d’EMAV, quan accedeixis al Buscador telemàtic de la Xarxa de Biblioteques Escolars no facis una cerca directament sobre la zona de cerca, sinó prèviament prem a l’opció que diu “Catàleg complet” i selecciona a “Xarxa de Biblioteques Escolars de Secundaria” i del desplegable que s’obre selecciona “EMAV”.

Catàleg  >  Xarxa de Biblioteques Escolars de Secundaria  >  EMAV

D’aquesta manera et serà més fàcil trobar qualsevol fons del catàleg i només consultaràs i podràs accedir a tot allò que està disponible a la mediateca del nostre centre i no es filtrarà i es barrejarà el fons documental d’altres escoles i/o centres.