Notícies

Notícies

La nova seu de l’EMAV a Can Batlló estarà llesta per al curs 2017/18




Aquest passat dia 9 de març, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, conjuntament amb el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana, i el director d’EMAV, Genís Boquet, han presentat als mitjans de comunicació la nova seu de l’escola. Es preveu que es pugui començar l’activitat a la nova seu durant el mes de setembre de 2017.

L’EMAV deixarà la seu actual, al número 48 de la Via Laietana, i es traslladarà a l’antiga fàbrica de Can Batlló, al barri de la Bordeta. Un canvi que ampliarà l’espai físic de l’escola, en millorarà la qualitat de les instal·lacions i augmentarà el nombre de places disponibles per accedir als estudis.

El bloc 7 de Can Batlló serà la nova seu de l’EMAV, i està situada a l’interior de l’antiga fàbrica, adjacent a la Gran Via de les Corts Catalanes i a tocar del carrer de Mossèn Amadeu Oller. Durant la presentació del projecte, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias ha assegurat que “l’escola és un referent en el món audiovisual”, tant de vídeo, televisió, ràdio, cine, multimèdia so i espectacles. També ha afirmat que aquest “és un projecte de gran transcendència no només per a Sants-Montjuïc sinó també per a tota la ciutat”.

Les obres s’iniciaran el 2016 i l’EMAV ocuparà, a partir del setembre de 2017, les naus de l’antiga fàbrica de Can Batlló, concretament al número 159 de la Gran Via de les Corts Catalanes, un cop acabades les obres de rehabilitació. Aquest canvi ampliarà la superfície de l’escola fins a 5.460 m2, un increment important ja que la demanda de places era més alta que l’oferta i, d’aquesta manera, es passarà de 400 alumnes a 600. L’escola tindrà dues plantes i noves instal·lacions, com una sala d’actes amb cabuda per a 288 persones.

S’obre, doncs, una nova etapa per al centre, que des del 1970 ofereix cicles formatius de grau superior en comunicació audiovisual. La nova ubicació té una doble vessant. D’una banda, donarà visibilitat a l’escola i a la indústria audiovisual que representa, i de l’altra, serà el punt de partida del procés de recuperació de tot el recinte de Can Batlló, que també preveu la construcció d’habitatge social i el trasllat de les oficines d’Hàbitat Urbà, entre altres actuacions. Unes obres de transformació que segons l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, “són molt importants per a la ciutat”.

El tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana, ha volgut recordar la feina que es fa des del consistori per donar suport als ensenyaments artístics en la ciutat i ha remarcat que “la llavor de la creativitat, si cau en un terreny sense formació, o bé s’esgota o bé marxa de la ciutat per això”, ha dit, ”entenem que la formació és bàsica per a la creativitat i la indústria”.

L’EMAV ha esdevingut, des de la seva creació, l’any 1970, en una prestigiosa escola, un referent pel que fa a la formació audiovisual, com ho confirmen els 12.000 professionals de la indústria audiovisual que han passat per les nostres aules. Trias ha felicitat tot l’equip de professors i treballadors de l’escola per la seva magnífica tasca. I ha afegit que “des de l’Ajuntament us donem suport perquè Barcelona és una ciutat compromesa amb l’educació”.

Ara, des de l’escola, només podem dir que estem molt contents e il·lusionats amb aquest edifici propi per al centre!

Enllaç al dossier del projecte elaborat per l’Ajuntament de Barcelona

Reproducció virtual exterior nova seu EMAV a Can Batlló

Reproducció virtual exterior nova seu EMAV a Can Batlló

Nou edifici EMAV Can Batlló - Planta Baixa i moble fusta planta superior

Nou edifici EMAV Can Batlló – Planta Baixa i moble fusta planta superior

Nou edifici EMAV Can Batlló - Planta Baixa Mediateca

Nou edifici EMAV Can Batlló – Planta Baixa Mediateca

Reproducció virtual Planta 1: Foyer nova seu EMAV a Can Batlló

 

 

 

 





Deixa un comentari