Blog de la Mediateca

Blog de la Mediateca

Arriba la 10a edició de PICURT, la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus


picurt 2016.2jpg

La 10a edició de PICURT, la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus tindrà lloc del 21 al 25 de juny a La Seu d'UrgellArtedó iAndorra. Una edició molt especial, que centrarà els seus actes en la celebració d'aquests 10 anys de la mostra.
Com a novetat, PICURT passa a ser una mostra de cinema competitiva amb quatre premis: Premi Gall Fer Pirineus - La Seu d'Urgell, dotat amb 2.000 euros, on es podran veure obres sobre els Pirineus; Premi Gall Fer Cadí, amb films de temàtica relacionada amb els esports de muntanya, dotat amb 1.500 euros; Premi Gall Fer Andorra, amb obres que tracten temes d'ecologia i de medi ambient relacionats amb la muntanya, valorat en 2.000 euros i Premi Gall Fer Internacional, que premiarà amb 1.500 euros una obra internacional de temàtica de muntanya.
En aquesta edició, PICURT amplia espais: Andorra acollirà una part de la mostra, projectant els films de la secció Gall Fer Andorra i atorgarà el premi d'aquesta categoria. També, a la vil·la d'Alàs (Lleida), s'obrirà un nou espai de projeccions, on es passaran els films de temàtica esportiva.  
Enguany PICURT ha rebut un total de 170 obres, de les quals es presentaran prop de 70 films de cultura de muntanya d’arreu del món, però amb especial interès a les produccions sobre els Pirineus. Algunes de les produccions són inèdites a l’Estat Espanyol.
El jurat d'aquesta edició estarà format per 5 membres: Augusto Golin (exdirector del Trento Mountain Film Festival, Itàlia), Ivan Boccara (documentalista etnogràfic, Marroc-França), l'acadèmica Judit Colell (directora de cinema i professora de la Universitat Ramon Llull), Juan Ferrer (director de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya) i Carlos Bria (documentalista d’esports de muntanya i professor del departament d’audiovisuals de la Univeristat Ramon Llull-Blanquerna).
L'acte inaugural d'aquesta edició serà el dimarts 21 de juny, també als Cinemes Guiu, on es projectarà la pel·lícula Tierra de todos (1962), amb la presència del seu director Antonio Isasi-Isasmendi. Seguidament es farà un homenatge als 10 anys de PICURT amb un recull d'imatges de la història de la mostra
El Premi Josep Virós d'aquesta edició serà per al grup de dones mOntanyanes, creadores de projectes de dinamització i desenvolupament en zones rurals i de muntanya. Enguany PICURT vol reconèixer la trajectòria de l'esportista Laura Orgué, esquiadora i corredora de muntanya catalana. L'acadèmic Àlex Gorina entregarà el reconeixement a director, guionista i productor de cinema Jordi Cadena, per la seva aportació i treballs dins del món cinematogràfic.
Avançament de la programació Picurt 2016.
Trobareu tota la informació en el següent enllaç.