Blog de la Mediateca

Blog de la Mediateca

Cinema i esport al BCN Sports Film Festival
La combinació cinema i esport segueix triomfant al Bcn Sports Film Festival que se celebra del 3 al 7 de maig i que arriba ja a la seva setena edició
SPORTS FILMS
L’objectiu principal d’aquest festival és acostar el món audiovisual als esports per tal de mostrar-ne alguna cosa més del que es veu habitualment: superació, esforç i valors (entre d’altres). Es tracta d’un festival de projecció, sí, però també d’un concurs on tothom que tingui material audiovisual sobre el tema pugui presentar-lo i compartir-lo amb la resta de persones interessades. 
En aquesta nova edició, que ja és la setena, es projectaran unes 100 pel·lícules, que són les que s’han seleccionat després d’haver-ne rebut més de 400. És una bona pista sobre la salut del cinema esportiu, ja que 400 és una xifra molt alta (i cal dir també que són 40 els països que han participat enviant documents, el que el converteix ja en un festival internacional de renom).
El festival porta el nom de la ciutat incrustat, però això no vol dir que totes les projeccions es facin allà: enguany s’hi ha sumat Sant Boi de Llobregat i s’espera que en un futur s’hi uneixin més poblacions per tal d’arribar a més gent. Sant Boi acollirà als seus cinemes cinc sessions durant els dies 3, 4 i 5 de maig. Es tracta d’un compromís tant amb el festival com amb la població en sí, ja que l’esport és una eina d’integració social molt present a la ciutat.