Blog de Concursos i Festivals

Blog de Concursos i Festivals

CONCURS DE CURTMETRATGES MENTS DESPERTES


El Programa d’acció social MENTS DESPERTES organitza la Primera Edició del Concurs de Cinema Ments Despertes, un concurs de curtmetratges obert a totes les escoles de Barcelona i rodalies amb la finalitat de fomentar la creativitat de l’alumne, fer un treball de sensibilització social a l’entorn de la salut i la malaltia mental, erradicar estigmes i etiquetes i afavorir la solidaritat, eines bàsiques per mantenir-nos amb una ment… ben desperta!!! 

Què és Ments Despertes?
Ments Despertes, és una acció de promoció i prevenció de la salut mental adreçat als alumnes de secundària, batxillerat i cicles formatius de grau superior de les escoles i centres educatius de Barcelona ciutat i rodalies. El fet més destacable és que, a través d’aquest programa, un equip de ponents, integrat per persones afectades amb malaltia mental, expliquen la seva experiència de vida als alumnes. Es tracta d’una activitat curricular plantejada a través de ponències, experiències personals en primera persona i altres accions formatives. A més d’oferir una nova visió sobre aquesta malaltia a l’escola i fomentar la prevenció i bons hàbits, provem de trencar prejudicis i estigmes que abunden a la societat, alhora que serveix com a mecanisme per a la millora de l’autoestima i la integració dels propis ponents. 

Concurs
Hi haurà un curtmetratge guanyador per a cadascuna de les categories. El premi per a cadascuna d’elles consistirà en una vídeo càmera Full HD de JVC. A més, el jurat seleccionarà, d’entre totes les categories, un únic
Premi al Millor Curtmetratge, que guanyarà la projecció del mateix en la programació dels Cinemes Texas de Barcelona i una Masterclass impartida per ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya).