Blog de la Mediateca

Blog de la Mediateca

EMAV Mediateca 2016-01-08 13:58:00

3erconveniaudiovisual

El 27 de desembre va tenir lloc la signatura del III Conveni de l’Audiovisual que regula a tot l'Estat les relacions i drets laborals dels actors i actrius del sector audiovisual i que inclou, per primera vegada, el sector de la publicitat i els professionals de la dansa.
Després de llargues negociacions, la Confederación de Artistas-Trabajadores del Espectáculo (CONARTE) la Unión de Actores y Actrices, la Federación de Servicios de la Unión General de Trabajadores (Fes_UGT) i la Federación de Servicios a la Ciudadanía (FSC-CCOO) han tancat aquest acord amb la Federación de Asociaciones de Productores Audiovisuales Españoles (FAPAE), que restarà en vigor durant els pròxims 3 anys.
Aquest nou conveni col·lectiu millora la situació del sector i permet més claredat en les relacions laborals respecte a l'anterior, que havia estat aprovat el 2005. Entre altres novetats, el III Conveni del sector Audiovisual porta una pujada del 2,5% dels salaris després d'anys de moderació salarial i per primera vegada inclou de manera expressa al sector de la publicitat i als professionals de la dansa.
El Conveni, que es registrarà en els pròxims dies i serà publicat en el Boletín Oficial del Estado a principis d'any, entrarà en vigor a partir del dia 1 de gener del 2016.

Taula salarial 2016 (link)