Blog de la Mediateca

Blog de la Mediateca

Festival Cinema Independent L’Alternativa (CCCB)

L'Alternativa 2015

22è Festival de Cinema Independent de Barcelona


16 - 22 novembre 2015


L’Alternativa, el Festival de Cinema Independent de Barcelona, arriba aquest any a la seva 22a edició. Són vint-i-dos anys oferint al públic i als professionals un espai indispensable per descobrir el cinema actual més innovador a través d’una programació que inclou projeccions i un conjunt d’activitats.


Del 16 al 22 de novembre el CCCB acull una nova edició de L’Alternativa, i ja en són vint-i-dues. El festival ofereix una oportunitat única per conèixer i gaudir de projeccions i activitats al voltant delcinema que defensen la diversitat, la creativitat, la llibertat, el compromís i la reflexió. Durant una setmana, L’Alternativa proposa unaàmplia programació que s’articula en diverses seccions que se celebren en diferents espais del CCCB (seu principal), i també a laFilmoteca de Catalunya, a l’Institut Francès de Barcelona, al Crater-Labi al Zumzeig Cinema.


Programació 2015

D’aquesta edició 2015 en destaca el monogràfic que el festival dedica al director, guionista i productor austríac Hubert Sauper (1966), realitzador de films polítics de no-ficció rodats en estil cinéma verité; i també la retrospectiva de l’obra de Lucrecia Martel (1966), cineasta argentina i una de les grans veus creatives del cinema contemporani. A més, L’Alternativa 2015 estrena a Catalunya la nova pel·lícula del director barceloní José Luis Guerín, La academia de las musas (2015), en una sessió especial de cloenda a la Filmoteca de Catalunya.

Seccions oficials competitives:

  • Llargmetratges
  • Curtmetratges
Seccions paral·leles:
  • Hubert Sauper
  • Lucrecia Martel
  • Panorama (llargmetratges i curtmetratges de producció nacional)
  • Laboratoris col·lectius independents (col·lectius de creadors de cinema artesanal)
  • Petits experiments (cinema per als més petits, de la mà de L'Alternativa i El Meu Primer Festival)
Sessions especials (aperitiu, inauguració i cloenda)
Activitats
 (masterclass d'Hubert Sauper, simposi En què (no) s'està convertint el cinema?, escoles de cinema, laboratoris col·lectius independents, tallers infantils)

L’Alternativa Hall
L’Alternativa ProfessionalsPer a més informació podeu consultar el webFacebook i Twitter de L'Alternativa, i mirar el tràiler del festival.