Blog de Concursos i Festivals

Blog de Concursos i Festivals

FIC-CAT NOVA CRÍTICA


Vols fer de crític cinematogràfic acompanyat d’un professional del sector? Tens ganes de cobrir un Festival com ho fan els veritables crítics? Participa en aquesta aventura que pot canviar el teu futur! 

De tots els inscrits a la convocatòria, seleccionarem un màxim de quatre persones aficionades al cinema i amb ganes de comentar, valorar i en definitiva, criticar les pel·lícules, els curtmetratges i tot allò que es projecti a l’11è Festival Internacional de Cinema en Català – Costa Daurada.

Del 4 al 10 de juny a Roda de Berà – amb les despeses de l’allotjament cobertes –, els futurs crítics i crítiques viuran des de dins el funcionament i les dinàmiques d’un Festival amb Víctor Esquirol com a tutor. Periodista que treballa com a crític de cinema als mitjans El Mundo, Dirigido por, Cinemanía, Gara, Imágenes i també col·labora al programa La linterna de COPE Catalunya/Andorra i a RNE4.

Els seleccionats escriuran, editaran i faran entrevistes per al blog del FIC-CAT i també tindran l’oportunitat d’entregar el Premi Nova Crítica a l’obra del Festival que considerin més valuosa artísticament.

Objectius de Nova Crítica:
- Oferir una experiència professional i de qualitat als seus participants
- Fer xarxa dins el sector de la crítica
- Donar a conèixer el paper i la importància del comentari sobre l’obra cinematogràfica
- Incentivar i fomentar l’escriptura en català

El 13 d’abril de 2018 tanquem la convocatòria i el 27 de d’abril farem pública la selecció de participants associacions com CHINH