Blog de la Mediateca

Blog de la Mediateca

La música dels colors
Concert interactiu de l'artista cíborg Neil Harbisson


Diumenge 13 març, 19.00 // Entrada lliure amb inscripció

Neil Harbisson ens ofereix un concert basat en els sons que ha percebut de la interacció dels visitants amb la ciberescultura present a l'exposició +Humans. 
Imatge de l'activitat: La música dels colors

Neil Harbisson i Moon Ribas van crear l’any 2010 la Cyborg Foundation amb tres objectius: ajudar els humans a esdevenir cíborgs, defensar els drets dels cíborgs, i promoure el ciborgisme com a moviment artístic i social.
La Fundació defineix el ciborgisme com aquella expressió artística basada en la utilització de nous sentits sorgits de la unió entre la cibernètica i el propi organisme. La tecnologia ja no es fa servir únicament com a eina de creació: constitueix una part més del cos de l'artista, que li permet ampliar les seves capacitats de sensació i de percepció.
En el marc de +Humans, la Cyborg Foundation presenta dues escultures cibernètiques de mida real que imiten l'aspecte de les escultures clàssiques però que porten incorporats sensors que copsen certes dades en temps real i les connecten amb el cos i la ment de l'artista. Es tracta de Braç sísmic, que permet a Moon Ribas percebre terratrèmols, i Cap sonocromàtic, basat en la percepció dels colors de Neil Harbisson.
A través de l'antena i gràcies a la percepció sonocromàtica que ha anat adquirint, en Neil és capaç d'escoltar colors i veure notes musicals. Fet que ha estat una font d'inspiració molt important utilitzada per realitzar diferents tipus de creacions artístiques. Aquestes van des deperformances i obres escèniques fins a composicions pictòriques i musicals que tenen com a base la unió entre el color i el so.
En aquesta ocasió, Neil Harbisson farà un concert basat en els sons que ha rebut dels visitants de l’exposició i interactuarà amb el públic assistent.  

Més info: CCCB