Blog de la Mediateca

Blog de la Mediateca

MECAL. Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona
Mecal acreditarà de manera gratuïta a aquells professionals que vulguin assistir. Dates: 9 de març a 3 d’abril 2016 (festival) , 10 de març al 12 de març de 2016 (mercat)
Lloc: Barcelona. Diversos espais (festival) / Arts Santa Mónica (mercat)
Mecal acreditarà de manera gratuïta a aquells professionals que vulguin assistir. Si us voleu acreditar, si us plau envieu un mail amb les vostres dades a mercado@mecalbcn.org amb còpia a mercats@catalanfilms.cat.
Les acreditacions per a professionals donen accés a totes les projeccions del festival, a més a més de totes les conferències. (Per poder participar als tallers caldrà comprar una entrada ja que les places pels workshops són limitades).
ACTIVITATS
  • Coaching de Pitching de curtmetratges
Data: 1 d’abril – Aula Institut Francés
Data límit per presentació de projectes: 15 de febrer
L’equip del MECAL organitza una sessió d’assessoria per productors i directors que tinguin un projecte de curtmetratge en desenvolupament. Els assessors oferiran els seus consells en quatre àmbits diferenciats: legal, financer, distribució i ventes.
  • L’assessora legal Cristina Calvet, advocada responsable de l’assessoria jurídica de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) i professora, donarà consells sobre aspectes legals, com per exemple drets d’autors.
  • Pablo Menéndez, director de la distribuidora Marvin & Wayne.
  • Carmen Puche, assessora de producció i fundadora de la nova productora Disfunctional cats. Una marca creada dins de la seva empresa Estudipuche, amb 15 de trajectòria en periodisme, edició i producció audiovisual.
  • Ruth Cantarero, compradora de curtmetratges de RTVE, s’encarregarà de l’assessorament sobre ventes.
Aquestes assessories s’oferiran a 5 projectes, seleccionats prèviament mitjançant una convocatòria. Si voleu participar en aquesta activitat heu d’enviar un mail amb la descripció de vostre projecte (una pàgina d’extensió incloent-hi la biografia de l’autor) al correumercado@mecalbcn.orgamb còpia a mercats@catalanfilms.cat abans del 15 de Febrer.
  • Reunions one-to-one amb especialistes del món del curtmetratge
Catalan Films & TV està organitzant, juntament amb l’equip de MECAL, unes reunions one-to-one entre productors catalans i experts del món del curtmetratge. En breu us farem arribar una alerta amb tota la informació necessària per poder-vos-hi apuntar.
  • Coaching de Crowdfunding –Verkami
Data: 2 d’abril – Institut Francès
Data límit de la presentació de projectes: 15 de febrer
Com l’any anterior, l’equip de Verkami – una de les plataformes amb finançament alternatiu més importants de l’estat – torna al MECAL per assessorar vuit projectes sobre finançament a través de crowdfunding.
La selecció d’aquests vuit projectes es farà a través d’una convocatòria. Si hi voleu participar, si us plau, envieu un mail amb la descripció del vostre projecte (una pàgina d’extensió incloent-hi la biografia d’autor) a mercado@mecalbcn.org abans del 15 de febrer.
  • Jornada Media – Animació i Videojocs
Data: 11 de març, CCCB aula
Data límit presentació de projectes : 2 de març
Els professionals de l’animació i dels videojocs trobaran en aquestes jornades un espai de reunió per ampliar horitzons amb diverses conferències i trobades. Fruit de la col·laboració amb el Mercat Internacional d’Animació 3D Wire dins de la jornada trobarem conferències amb exemples de sinergies entre animació i videojocs. S’oferirà un speeddating a porta tancada (mitjançant inscripció) entre professionals de l’animació i dels videojocs per promoure coproduccions.   Alguns dels ponents de les conferències seran Renato Roldán, Director d’art de King i Director DeBalieri Studio i Rebeca Núñez, que treballa com a animadora flash en AnkamaAnimations, productora d’animació i videojocs francesa.
Els professionals que vulguin participar en aquesta sessió han d’enviar una descripció del seu projecte, (una pàgina d’extensió incloent-hi la biografia de l’autor) al correu mercado@mecalbcn.org abans del 2 de març.
A més a més, MECAL amplia enguany el nombre de tallers i masterclass impartits per professionals de renom. Per una banda, s’ofereixen Masterclass a càrrec de professionals internacions com MarkoMestrovic i FranckDion. Per l’altra banda, trobem talents nacionals com Daniel Resnich que impartirà una Masterclass sobre la Ment Transmedia junt a una sessió pràctica per aprendre a orquestrar contingut transmedia. Mentre que Daniel Danès i Alfred Pérez Vargas oferiran una Masterclass de Guió.
La divuitena edició del Mecal també ofereix diversos workshops i tallers, com el de Producció d’Animació a càrrec d’Isabel Herguera o el Workshop per Professors de Mario Torrecillas sobre el tràiler d’una obra literària. En el cas dels workshops, es necessària la confirmació d’assistència per places limitades.
Per més informació consulteu el web: www.mecalbcn.org