Notícies

Notícies

Reverberacions: Cicle d’activacions culturals
Reverberacions és un cicle d’activacions culturals que es duran a terme tots els dijous de març, a les 13:30h, a la Sala d’Actes i està obert a tota la comunitat educativa de l’EMAV. Reverberacions és una zona temporalment autònoma que neix per a ser una ressonància de veus diverses, un espai on es comparteixen processos creatius que exploren la confluència entre la tecnologia, l’audiovisual i lo sonor a partir de diferents invitadxs.

L’objectiu principal del cicle és el foment de la coeducació sota el prisma de l’experimentació i la innovació en el terreny de la imatge i l’audiovisual. Durant aquest pròxim mes de març, marcat pel 8M, ens submergim en la necessària reflexió de la repercussió de les aportacions de dones i identitats dissidents en les tecnologies audiovisuals.

QUAN? Tots els dijous de març a les 13:30h

ON? Sala d’Actes de l’escola

 

PROGRAMA:

 

2 DE MARÇ

TALLER “La Xarxa és Nostra” impartit per Drac Màgic

Cal inscripció: https://forms.gle/UoaZmgWfexwytCVg7

Internet no és un espai neutral sinó que s’hi reprodueixen moltes de les desigualtats i discriminacions de la vida offline. En aquest taller revisem i aprenem a identificar les violències masclistes presents en el món virtual, i compartirem tècniques de resistència i autodefensa a través de pràctiques creatives de la cultura audiovisual.

9 DE MARÇ

CONFERÈNCIA + DEMOSTRACIÓ Blanca Rego _blank

Artista audiovisual, cineasta i noisemaker. Estudia direcció de cinema i, fascinada per l’animació abstracta, es forma també en animació i art digital. El seu treball se centra en la relació entre la imatge i el so, amb una gran influència tant del cinema experimental clàssic com de la música electrònica. La seva obra ha estat projectada en nombrosos centres d’art, entre ells en el Centre Pompidou (París), el ZKM (Karlsruhe), el Barbica Centri (Londres), el  Exploratorium (San Francisco), el CCCB (Barcelona) i l’Espai Fundació Telefònica (Madrid). Així mateix, treballa com a redactora i traductora per a revistes i institucions de l’àmbit artístic i cultural. Ha comissariat cicles de cinema per a festivals internacionals com el Cortocircuito i dona xerrades sobre cinema experimental i art electrònic.

16 DE MARÇ

CONFERÈNCIA Tècnikas

Col·lectiu de Tècniques de l’Espectacle: Dones, dissidents, diverses, que treballen a l’àmbit de la cultura i l’espectacle.

El col·lectiu es crea per recollir les veus de totes les professionals del sector, per parlar, compartir, col·laborar també amb altres col·lectius i créixer juntes amb força per assegurar l’espais de reconeixement i professionalitat que els pertoca.

23 DE MARÇ

CONFERÈNCIA + DEMOSTRACIÓ  Sin Sync

Sin Sync és una escola feminista (no binària) i anticolonialista per a Dj’s amb base a la Sala Vol de Barcelona. Neix al 2018 i es tradueix com a espai amb el desig d’ampliar i resignificar les temàtiques que deriven des de l’encreuament entre feminismes i tecnologies, juntament amb les artistes i alumnes que orbiten des d’aquesta comunitat.

30 DE MARÇ

CONFERÈNCIA + TALLER Eva Valiño

Cal inscripció: https://forms.gle/wCsh1XsHC4qVazSC6

Eva Valiño és una sonidista i cineasta que el 2004 va guanyar el Premi Goya al millor so per a la pel·lícula “Te doy mis ojos” de la directora Iciar Bollaín. Es considerada com una de les primeres dones tècniques de so de la península.

 

Organitza EMAV: Comissió Coeducació / Equip Innovació

 

Deixa un comentari