Blog de la Mediateca

Blog de la Mediateca

World Press Photo 2015
World Press Photo 15

Mostra Internacional de fotoperiodisme professional


Imatge de l'exposició: World Press Photo 15

Sota el lema «Veure i entendre», World Press Photo 15 presenta les fotografies que han rebut el prestigiós premi de fotoperiodisme. La mostra enguany reuneix 134 imatges i 7 treballs multimèdia guanyadors del concurs internacional. 

L’onzena edició de l’exposició internacional World Press Photo, organitzada per la Fundació Photografic Social Vision amb el suport de Fundació Banc Sabadell, s’instal·la al CCCB amb les 134 fotografies guanyadores i els 7 treballs multimèdia guanyadors del concurs internacional, a més d’entrevistes a autors premiats i membres del jurat.
Aquest any, el certamen, en les seves vuit categories fotogràfiques, ha rebut 97.912 imatges enviades a concurs per part de 5.692 fotògrafs de 131 països, 281 dels quals eren espanyols. World Press Photo 2015 ha atorgat 45 premis a 41 autors de 17 nacionalitats diferents: Austràlia, Bangladesh, Bèlgica, Xina, Dinamarca, Eritrea, França, Alemanya, Iran, Irlanda, Itàlia, Polònia, Rússia, Suècia, Turquia, el Regne Unit i els Estats Units.
La mostra es completa amb un gran ventall d’activitats paral·leles: conferències, tallers i visites guiades de gran interès gràcies a la presència d’importants experts internacionals.