Notícies

Notícies

Reverberacions: Jornada d’activacions culturals




Reverberacions és una jornada d’activacions culturals que es dura a terme el dijous 14 de desembre a la Sala d’Actes del centre, formant part del Mòdul de Projectes, està obert a tota la comunitat educativa de l’EMAV. Reverberacions és una zona temporalment autònoma que neix per a ser una ressonància de veus diverses, un espai on es comparteixen processos creatius que exploren la confluència entre la tecnologia, l’audiovisual i lo sonor a partir de diferents invitadxs.

L’objectiu principal del cicle és fomentar la innovació en tota la comunitat educativa en el terreny de la imatge, el so i l’audiovisual en general a més d’aportar referències des de la perspectiva de gènere. Durant el dijous 14 de desembre ens submergim en la necessària reflexió de la repercussió de les aportacions creatives i tècniques en l’àmbit de les narratives contemporànies i tecnologies audiovisuals.

QUAN? Dijous 14 de desembre de 2023.

ON? Sala d’Actes de l’escola.

PROGRAMA:

MATÍ 9:00 h

NEUS BALLÚS

Neus Ballús és directora de cinema i guionista. El seu primer llargmetratge, La plaga (2013), es va estrenar a escala internacional a la 63a edició de la Berlinale (Forum), on fou nominat als European Film Awards, als Premis Goya i als Premis LUX del Parlament Europeu. La pel·lícula va guanyar quatre Premis Gaudí, així com més de 20 premis internacionals. El seu segon llargmetratge, El viaje de Marta (2019), es va estrenar també a la Berlinale (Panorama) i es va projectar en cinemes de França i Espanya. Actualment ha estrenat la comèdia híbrida Sis Dies Corrents als Festivals de Locarno (on ha guanyat 3 premis, entre ells el Lleopard d’Or a la millor interpretació), Toronto, Busan, entre molts altres festivals d’arreu del món. Llicenciada en Comunicació Audiovisual i màster en Documental de Creació per la Universitat Pompeu Fabra, també imparteix regularment classes i seminaris sobre escriptura, direcció d’actors i direcció cinematogràfica a universitats de tot el món.

ANDREW RAYA MARTÍNEZ (Fem Devs)

Andrew Raya ha tingut l’oportunitat de treballar en diferents plataformes (PC/Mobile/*Browser/*VR) participant en projectes de gran envergadura i col·laborant amb equips multidisciplinaris. Això li ha permès desenvolupar habilitats sòlides en modelatge, texturat, rigging, animació, comunicació i aptituds d’organització.

Actualment, col·labora amb Thruster Games com a Animadora 3D  i Owland Studio com a Animadora 3D de personatges. Ha treballat en EXPACIA XR, on va ser la responsable de tot l’art 3D. Va realitzar les pràctiques en LoyCom Games com a Artista Generalista.

Ha participat en 10 Game Jams com a Artista, Dissenyadora, Compositora i Productora. Ha guanyat premis al millor Art, a la millor Narrativa i a la millor implementació del Subtema “Destí” (IndieDevDay) amb “My First Plant” en la Tecnocampus Global Game Jam 2023; Esment d’art en Level Up Game Jam 2023 amb “Scraplands”.

Actualment, cursa el Màster en Animació de Personatges 3D amb Autodesk Maya per a Cinema i Videojocs de Animum Creativity Advanced School. Graduada en Disseny i Producció de Videojocs per la Universitat Pompeu Fabra com a Artista 3D i graduada en el Conservatori Superior de Música de Vila-seca com a Pianista, Compositora i Productora.

ARQUEA COL·LECTIU

Arquea Col·lectiu és un projecte que s’estableix en les interseccions entre la creació sonora, l’art visual i la biologia, endinsant-se en formats propis de la performance audiovisual i del cinema expandit.

El formen Marzia Matarese en lo visual i Patricia Usero en lo sonor en col·laboració/complicitat amb fongs, bacteris i altres microorganismes que participen en el procés de creació.

Cada performance presenta un relat audiovisual únic i irrepetible, ja que es construeix a partir de l’exploració de paisatges microscòpics vius, subjectes a les transformacions i esdevenirs dels organismes que els habiten, així com a la descomposició de la matèria orgànica. Els micropaisatges es formulen amb el relat sonor compost d’enregistraments de camp i reconstrucció de paisatges sonors confeccionats amb sintetitzador modular, microfonia DIWO (Do It With Others) i artefactes sonors auto construïts.

TARDA 15:30 h

MOON RIBAS

Moon Ribas és una artista cyborg catalana coneguda per desenvolupar el Seismic Sense, un sensor sísmic en línia que li permet percebre els terratrèmols que tenen lloc a qualsevol part del planeta a través de vibracions en temps real.

Durant els últims 16 anys, Moon ha estat experimentant amb la unió entre la tecnologia i el seu cos per explorar els límits de la percepció i experimentar el moviment d’una manera més profunda. 
 
Algunes de les seves investigacions anteriors inclouen la percepció de 360º, el Speedborg, el Pregnancy Sense i el concert de la família Cyborg, i també el projecte de comunicació transdental on ella i el seu col·lega Neil Harbisson van aconseguir enviar-se missatges a través del codi Morse mitjançant implants dentals alimentats per bluetooth. . 
 
El 2010 va cofundar la Cyborg Foundation, una organització internacional que té com a objectiu ajudar les persones a convertir-se en cyborgs, defensar els drets dels cyborgs i promoure l’art cyborg. Ribas també va formar part dels membres fundadors de Transpecies Society, una associació amb seu a Barcelona que es va constituir per donar veu a les identitats no humanes, per defensar la llibertat d’autodisseny i per oferir la creació de nous sentits i nous òrgans en comunitat.

HAMACA

HAMACA és una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu preservar, distribuir i donar a conèixer en l’àmbit estatal i internacional el vídeo realitzat en el context espanyol. L’arxiu es crea l’any 2005 i recopila des de llavors les produccions més representatives des dels anys 70.

Des d’HAMACA es busca generar un flux econòmic per als artistes, contribuir a la defensa d’una remuneració justa i a la professionalització de les pràctiques audiovisuals contemporànies en el nostre context.

JOKKOO

Jokkoo és un col·lectiu artístic i musical que es va crear fa quatre anys a Barcelona amb la intenció i la necessitat d’investigar i difondre el so electrònic més contemporani i l’escena més avantguardista del continent africà i la seva diàspora. L’absència d’aquests sons i aquests corrents en els esdeveniments i clubs locals del circuit europeu, els va portar com a col·lectiu a crear connexions i espais on es posen en el centre les estètiques musicals no hegemòniques.

El col·lectiu, que actualment compta amb sis membres, està compost per Bava Sy, Mbodj, Opoku, Mookie, B4mba i TNTC. Sis narratives sonores diferents amb l’objectiu comú d’establir la música híbrida afroelectrònica i les narratives de la diàspora en la comunitat global.

Per a més informació:

innovacio@emav.com

Organitza EMAV: Comissió Coeducació / Equip Innovació

 





Deixa un comentari